Algemene Clubinfo

L.S.H. Thor werkt samen met het Universitair Sportcentrum Leiden. Dit betekent dat wij het hockeyveld altijd ter beschikking hebben voor trainingen en wedstrijden. Daarnaast hebben al onze leden automatisch een jaarabonnement bij het USC en kunnen gebruik maken van alle faciliteiten. Met een abonnement voor L.S.H. Thor kun je dus naast lekker hockeyen, ook onbeperkt cardio- of krachttraining doen of groepslessen volgen. Thor is de enige zelfstandige studentenhockeyclub in Leiden, een van de snelst groeiende verenigingen in deze studentenstad en de jongste hockeyclub in de omgeving. De club biedt drie soorten lidmaatschappen aan: trainingslid, bedrijfshockey en KNHB-hockey. Naast het officiële hockey is er tal van ruimte voor zaalhockey, toernooien en thorrels (borrels) – gezelligheid is een belangrijk aspect binnen de vereniging. De leden zijn even divers als het hockeyaanbod en de vereniging kenmerkt zich derhalve door een grote toegankelijkheid en verbondenheid. De vereniging heeft nu ongeveer 200 leden en veel verschillende activiteiten en commissies.

Ereleden

E. (Erik) Franken
Officieel lid sinds de oprichting van "Dig It Up" in 2006. Sindsdien is hij op alle fronten van de club actief geweest. Als dank voor zijn bijdrage en inzet voor de club is Erik in het tweede lustrum jaar, 2016, benoemd tot eerste erelid van de vereniging.

A. J. J. M. (Adri) Boudewijns
Van 2014-2018 hoofdtrainer van Dames 1 en Heren 1. In deze periode heeft hij niet alleen het niveau van de eerstelijns teams omhoog gebracht, maar ook Thor als vereniging vooruit geholpen. De besturen konden bij hem altijd terecht voor gevraagd en ongevraagd advies. Voor zijn bijdrage aan de professionalisering van de vereniging, het trainen van de eerstelijns teams en voor het altijd klaar staan met advies, werd Adri in 2018 benoemd tot erelid van de vereniging.

Geschiedenis

Van 2004 tot 2006 hockeyden studenten in een onderlinge competitie op het Universitair Sportcentrum, in kleine teams van zes tegen zes. Een aantal leden van het ‘Dig It Up’ team wilden meedoen aan de bedrijfscompetitie en besloten tot de oprichting van een hockeyvereniging. Opgericht op 23 februari 2006, bestond Thor jarenlang uit een vriendengroep die samen trainde en meedeed aan de bedrijfscompetitie op LOHC. Omstreeks 2010 werd de zaalcompetitie geïntroduceerd en in 2013 volgde de KNHB-zondagcompetitie. Thor is in een korte tijd explosief gegroeid van een kleine vriendengroep naar een jonge hockeyclub, die nog volop in ontwikkeling is.

Lid van Verdienste

V. S. V. S. (Vic) Vlaanderen
Ze speelde met veel enthousiasme in de bedrijfs- en KNHB-competitie, was regelmatig invaller voor andere teams, stond altijd klaar als scheidsrechter en maakte vele commissies tot een groot succes. Gezien haar jarenlange en onvermoeibare inzet voor de club, werd Vic in 2018 benoemd tot eerste lid van verdienste van de vereniging.

We are here

LSH Thor
Einsteinweg 6
2333 CC Leiden